Jahodový jogurt z Kolumbie

Kód: 363/250/SV 363/500/SV 363/100/SV Zvolte variantu
Novinka
Značka: Dalia Coffee
ZDARMAZDARMA ZDARMAZDARMA ZDARMAZDARMA ZDARMAZDARMA
Jahodovy jogurt z Kolumbie filtr
373 Kč 716 Kč 1 401 Kč od 373 Kč 333 Kč bez DPH 639 Kč bez DPH 1 251 Kč bez DPH od 333 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Váha
Pražení ?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí
Možnosti doručení

Tato káva je něco vyjímečného. Díky speciálnímu zpracování má velice výraznou vůni i chuť. Po pomletí ucítíte vůni jahod, která se pak promítá i do chuti a v komplexní aciditě můžete najít tóny ananasu, jogurtu a sladkost sušenek

Jde o limitovanou edici, kávy máme jen asi 15 kg, ale v srpnu chceme koupit dalších 40 kg, protože nás moc zaujala.

Detailní informace

Pět let na trhu
Pražíme pro vás
už pět let skvělou kávu
Dodání
Doprava zdarma
při objednávce nad 1000 Kč/43 euro
Dárek zdarma
Dárek zdarma
při objednávce víc jak 2 kg kávy
Odesílání do 48 hodin
Odesíláme do 48 hodin
od objednání kamkoliv

Detailní popis produktu

Farma: Los Nogales
Oblast: Huila
Odrůda: Colombia
Nadm. výška: 1600 - 2000 m n. m.
Sklizeň: 2024
Importér: Chicas Industry

Tento lot byl zpracován v sedmi různých krocích:

  1. Ruční sběr třešní, kdy je zajištěno, že budou posbírány jen ty nejkvalitnější kávové třešně
  2. Kávové třešně se vystaví tepelnému šoku – jsou ponořeny do vody o teplotě 80 stupňů, po dobu 30 až 60 sekund.
  3. Třešně se nyní promyjí se a zbaví floaterů a dezinfikují ozónem.
  4. Třešně se odslupkují.
  5. Vymačkání šťávy ze slupek a smíchání této tekutiny s odslupkovanými zrny ve fermentačních plastových sudech. Přidání požadovaných mikroorganismů, v tomto případě takových, aby byl zajištěn proces laktické i alkoholické fermentace.
  6. Fermentace po dobu 200 hodin.
  7. Promytí a sušení po dobu 20 dní.

Něco o farmě

Farma Los Nogales je rodinný podnik, proto je tedy těžké mluvit pouze o jediném jménu. Pro nás ale tuto farmu reprezentuje charismatický Oscar Hernandéz, lídr celého projektu. Oscar je třetí z generace farmářů, kteří pěstují kávu na jihu oblasti Huila, poblíž městečka Bruselas. Je energický, vždy pozitivně smýšlející a inovativní člověk nejen pro svou rodinu, ale také pro široké okolí. Jeho táta, Ricaurte Hernandéz, byl prvním, který dokázal to, co my už dnes dávno víme, že v Bruselas můžete najít ty nejlepší kávy z celé Kolumbie. V roce 2006 vyhrál kolumbijský Cup of Excellence a jak říkají místní, díky němu se o nás začalo mluvit. Ricaurte „umístil“ Bruselas a s ním i celou oblast Huila na mapu výběrové kávy. No a Oscar pokračuje v této tradici, díky němu a jeho přístupu je Los Nogales centrem inovací a informací i pro všechny proaktivní farmáře v okolí.

Tři pilíře přístupu Finca Los Nogales

1. Terroir - půda nám dává život a dává ho i kávovníkům, které na ní rostou. Všichni na farmě Los Nogales si jsou toho vědomi. Pokud budeme půdu pouze využívat a nebudeme se o ni starat, brzy nebudeme mít kde kávu pěstovat. Na rozdíl od intenzivního zemědělství a konvenčního přístupu k hnojení celý tým Los Nogales myslí na dlouhodobou udržitelnost. Komerční intenzivní jednosložková hnojiva nahrazují komplexním organickým humusem zpracovávaným z vlastních zbytků po zpracování kávy. Postupně také vysazují kávovníky na plantážích dále od sebe, čímž snižují nároky na půdu. Méně intenzivní, ale také méně koncentrované a komplexnější pěstování sice přináší krátkodobě nižší výnosy, ale dlouhodobě zajišťuje, že stejná půda může být využívána k pěstování kávy i po další generace.

2. Genetika - druhou důležitou složkou při produkci kávy je genetický materiál. Tedy odrůdy, které si vyberete pro pěstování. Na farmě Los Nogales najdete tradiční původní odrůdy arabiky, které se v Kolumbii pěstují od 18. století, jako je Týpica, novější odolnější odrůdy jako Castillo nebo Colombia, ale také exotické odrůdy dovezené z jiných zemí a kontinentů, jako je Gesha nebo Sudan Rume.

3. Věda a vášeň - v Los Nogales se zaměřují na inovace. Svět kávy se neustále vyvíjí a jeho propojení s vědeckými poznatky je stále běžnější, nebo spíše nutností. Oscar se proto opírá o zkušenosti biochemika, zemědělského inženýra, mikrobiologa, ale i zkušeného účetního a sám je velmi schopným manažerem. Nadšení pro to, co dělají, nikomu nechybí, táhnou za jeden provaz, a pokud mají nějaké názorové rozdíly, berou je jako přínos.

---------

Pražíme kávu 3x týdně, takže se k vám dostane vždy čerstvě upražená. Pražíme vlastní kávu už od roku 2019 v Silůvkách na Moravě.

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Druh: 100% arabica
Země původu: Kolumbie
? Pražení: Světlé (filtr)
Zpracování: Tepelným šokem a 200 h fermentací
Chuťový profil: Pomeranč, Jahody, Citrusy, Ananas, Sušenky
Farma: Los Nogales
Oblast: Huila
Odrůda: Colombia
Nadm. výška: 1600-2000 m n. m.
Sklizeň: 2024

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: