Jahodový jogurt z Kolumbie

Kód: 363/250/SV 363/500/SV 363/100/SV Zvolte variantu
373 Kč 716 Kč 1 401 Kč od 373 Kč 333 Kč bez DPH 639 Kč bez DPH 1 251 Kč bez DPH od 333 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Zvolte variantu
Váha
Pražení ?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí
Možnosti doručení

Momentálně vyprodáno, další zásoby měly přijít původně začátkem srpna, ale bohužel káva je zpožděná a dorazí dle všeho do konce září.

Tato káva je něco vyjímečného. Díky speciálnímu zpracování má velice výraznou vůni i chuť. Po pomletí ucítíte vůni jahod, která se pak promítá i do chuti a v komplexní aciditě můžete najít tóny ananasu, jogurtu a sladkost sušenek

 
 

Detailní informace

Pět let na trhu
Pražíme pro vás
už pět let skvělou kávu
Dodání
Doprava zdarma
při objednávce nad 1000 Kč/43 euro
Dárek zdarma
Dárek zdarma
při objednávce víc jak 2 kg kávy
Odesílání do 48 hodin
Odesíláme do 48 hodin
od objednání kamkoliv

Detailní popis produktu

Farma: Los Nogales
Oblast: Huila
Odrůda: Colombia
Nadm. výška: 1600 - 2000 m n. m.
Sklizeň: 2024
Importér: Chicas Industry

Tento lot byl zpracován v sedmi různých krocích:

  1. Ruční sběr třešní, kdy je zajištěno, že budou posbírány jen ty nejkvalitnější kávové třešně
  2. Kávové třešně se vystaví tepelnému šoku – jsou ponořeny do vody o teplotě 80 stupňů, po dobu 30 až 60 sekund.
  3. Třešně se nyní promyjí se a zbaví floaterů a dezinfikují ozónem.
  4. Třešně se odslupkují.
  5. Vymačkání šťávy ze slupek a smíchání této tekutiny s odslupkovanými zrny ve fermentačních plastových sudech. Přidání požadovaných mikroorganismů, v tomto případě takových, aby byl zajištěn proces laktické i alkoholické fermentace.
  6. Fermentace po dobu 200 hodin.
  7. Promytí a sušení po dobu 20 dní.

Něco o farmě

Farma Los Nogales je rodinný podnik, proto je tedy těžké mluvit pouze o jediném jménu. Pro nás ale tuto farmu reprezentuje charismatický Oscar Hernandéz, lídr celého projektu. Oscar je třetí z generace farmářů, kteří pěstují kávu na jihu oblasti Huila, poblíž městečka Bruselas. Je energický, vždy pozitivně smýšlející a inovativní člověk nejen pro svou rodinu, ale také pro široké okolí. Jeho táta, Ricaurte Hernandéz, byl prvním, který dokázal to, co my už dnes dávno víme, že v Bruselas můžete najít ty nejlepší kávy z celé Kolumbie. V roce 2006 vyhrál kolumbijský Cup of Excellence a jak říkají místní, díky němu se o nás začalo mluvit. Ricaurte „umístil“ Bruselas a s ním i celou oblast Huila na mapu výběrové kávy. No a Oscar pokračuje v této tradici, díky němu a jeho přístupu je Los Nogales centrem inovací a informací i pro všechny proaktivní farmáře v okolí.

Tři pilíře přístupu Finca Los Nogales

1. Terroir - půda nám dává život a dává ho i kávovníkům, které na ní rostou. Všichni na farmě Los Nogales si jsou toho vědomi. Pokud budeme půdu pouze využívat a nebudeme se o ni starat, brzy nebudeme mít kde kávu pěstovat. Na rozdíl od intenzivního zemědělství a konvenčního přístupu k hnojení celý tým Los Nogales myslí na dlouhodobou udržitelnost. Komerční intenzivní jednosložková hnojiva nahrazují komplexním organickým humusem zpracovávaným z vlastních zbytků po zpracování kávy. Postupně také vysazují kávovníky na plantážích dále od sebe, čímž snižují nároky na půdu. Méně intenzivní, ale také méně koncentrované a komplexnější pěstování sice přináší krátkodobě nižší výnosy, ale dlouhodobě zajišťuje, že stejná půda může být využívána k pěstování kávy i po další generace.

2. Genetika - druhou důležitou složkou při produkci kávy je genetický materiál. Tedy odrůdy, které si vyberete pro pěstování. Na farmě Los Nogales najdete tradiční původní odrůdy arabiky, které se v Kolumbii pěstují od 18. století, jako je Týpica, novější odolnější odrůdy jako Castillo nebo Colombia, ale také exotické odrůdy dovezené z jiných zemí a kontinentů, jako je Gesha nebo Sudan Rume.

3. Věda a vášeň - v Los Nogales se zaměřují na inovace. Svět kávy se neustále vyvíjí a jeho propojení s vědeckými poznatky je stále běžnější, nebo spíše nutností. Oscar se proto opírá o zkušenosti biochemika, zemědělského inženýra, mikrobiologa, ale i zkušeného účetního a sám je velmi schopným manažerem. Nadšení pro to, co dělají, nikomu nechybí, táhnou za jeden provaz, a pokud mají nějaké názorové rozdíly, berou je jako přínos.

---------

Pražíme kávu 3x týdně, takže se k vám dostane vždy čerstvě upražená. Pražíme vlastní kávu už od roku 2019 v Silůvkách na Moravě.

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Druh: 100% arabica
Země původu: Kolumbie
? Pražení: Světlé (filtr)
Zpracování: Tepelným šokem a 200 h fermentací
Chuťový profil: Pomeranč, Jahody, Citrusy, Ananas, Sušenky
Farma: Los Nogales
Oblast: Huila
Odrůda: Colombia
Nadm. výška: 1600-2000 m n. m.
Sklizeň: 2024

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: