Fresh blend #2

Kód: 333/250 333/500 333/100 Zvolte variantu
Novinka
Značka: Dalia Coffee
230 Kč 430 Kč 830 Kč od 230 Kč 205 Kč bez DPH 384 Kč bez DPH 741 Kč bez DPH od 205 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Váha
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí
Pražení

Fresh znamená „svěží“. To přesně vystihuje obsah této směsi, ve které najdete sladké a voňavé naturální Peru a k tomu skvělou ovocnou promytou Papuu Novou Guineu v poměru 1:1. Směs která je jak dělaná do parného léta nebo jen jako odpočinek od čokoládově laděných směsí :-). #2 v názvu značí, že to je druhá verze této směsi, první Fresh blend můžete omrknout zde. Vyzkoušejte tuto směs třeba jako cold brew, moc si ji užijete i na espresso.

Detailní informace

4 roky na trhu
Pražíme pro vás
už čtyři roky skvělou kávu
Dodání
Doprava zdarma
při objednávce nad 1000 Kč/43 euro
Dárek zdarma
Dárek zdarma
při objednávce víc jak 2 kg kávy
Odesílání do 48 hodin
Odesíláme do 48 hodin
od objednání kamkoliv

Detailní popis produktu

Původ káv

Papua Nová Guinea

Region: Waghi Valley, Western Highland Province
Nadm. výška: 1400-1450 m. n. m.
Zpracování: Promyté
Farma: Sigri
Odrůda: Arusha, Typica
Importér: J&D Imports
Sklizeň: 2023

Farma Sigri byla založena v roce 1950 a nachází se v údolí Waghi, kde má káva ideální klima pro pěstování. Obsahuje pouze nejlepší odrůdy arabiky jako Arusha a Typica. Kontrola kvality začíná již v terénu ‐ veškerá káva je ručně sbírána a pečlivě kontrolována dle přísných norem. Kávové třešně musí být červené a zcela zralé, což umožňuje správná rovnováha cukrů a kyselin. Takto vytříděné třešně se pak dále zpracovávají a ve stejný den sběru se uloží k fermentaci a následně se zpracují promytým procesem. Veškeré sušení probíhá na slunci, to kávu nadále chuťově vylepšuje. Po sušení následuje loupání a ruční třídění. Všechny stupně kvality jsou následně praženy a testovány odborníky, tzv. Q gradery.

Peru

Region: Jaen, Cajamarca
Nadm. výška: 1750 - 1950 m. n. m.
Zpracování: Naturální (suché)
Farma: Paco
Odrůda: Bourbon, Pache, Caturra
Importér: Falcon Coffees
Sklizeň: 2023

Jedná se o směs denních šarží dodávaných do skladu v Jaenu. Farmáři dodávají usušené kávové třešně do skladu, kde se káva zváží a podrobí fyzické analýze, aby se odstranily případné vady. Poté je káva upražena a zhodnocena třemi členy týmu kontroly kvality. V závislosti na výsledku a fyzické analýze kávy obdrží farmář cenovou nabídku. Pokud s ní souhlasí, káva se přebalí do pytlů typu GrainPro, aby se zachovala její kvalita až do doby, než bude odeslána do sušárny.

Tyto kávy procházejí suchou, tzv. naturální metodou zpracování. Po sběru se třešně nechají sušit na vyvýšených záhonech až 30 dní v závislosti na mikroklimatu.

Vedle Hondurasu bylo Peru historicky považováno za diskontní latinskoamerický původ nevýrazné a často nespolehlivé kvality. Tato pověst, a s ní spojená nižší cena, jsou výsledkem dodavatelských řetězců zaměřených na velké objemy založené na agregované kvalitě, které byly vytvořeny tak, aby sloužily pražírnám, které hledají nízkou cenu a ne kvalitní kávu. Děje se tak na úkor peruánských pěstitelů, kteří díky lepší kvalitě nesklízejí výhody plynoucí z vyšších příjmů.

Jsme přesvědčeni, že Peru má potenciál vyrovnat se kvalitou kterémukoli svému protějšku v Latinské Americe. Importér Falcon Coffees se rozhodli vám to dokázat.

Nadmořská výška And v kombinaci s bohatou sopečnou půdou a tropickými srážkami znamená, že Peru má ideální topografii a klima pro produkci vysoce kvalitní kávy Arabica. Problém byl identifikován ve zpracování po sklizni. Farmáři byli jen málo nebo nebyli vůbec proškoleni o chemii a přesnosti, které jsou nutné k dosažení maximální kvality jejich kávy. Falcon Coffee si uvědomili, že pokud jim poskytnou školení, které bude vyžadovat pozornost věnovanou detailům, budou jim také muset nabídnout vyšší finanční odměnu, jako kompenzaci za jejich snahu při zlepšování kvality kávy.

V roce 2018 byla společnost Falcon Peru SARL zaregistrována jako exportní společnost a otevřela malý sklad s laboratoří kontroly kvality v severním kávovém městě Jaen v Cajamarce. Farmáři přivážejí do skladu svou usušenou kávu v pergamenu k analýze kvality, někteří z nich ochutnávají své vlastní kávy poprvé. Okamžitě obdrží bodové hodnocení šálku a nabídkovou cenu, kterou mohou přijmout nebo odmítnout. V letech 2019 a 2020 platila společnost Falcon za pergamen v Jaenu v průměru dvojnásobek sazby komerčních káv.

V roce 2018 založila společnost Falcon Coffees Peru s počátečním partnerstvím s 35 farmáři. Tito farmáři byli vybráni na základě svého potenciálu a ochoty produkovat výjimečnou kvalitu a většina z nich sídlila v oblasti zvané Huabal.

Od roku 2022 značí společnost Falcon Coffees Peru:

- sdružení 275 farmářů v 15 okresech v Cajamarce

- 3 sdružení farmářů

- 10 zaměstnanců na plný úvazek, z toho 50 % žen

V roce 2022 se Falcon Coffees zaměřili na zlepšení provozních a technických činností. To jim umožnilo zvýšit objemy a rozvíjet vlastní zařízení ve vyhrazených skladových prostorách. Jelikož mnoho drobných farmářů nemá na farmě infrastrukturu pro řádné sušení kávy, instalovali také další sušicí zařízení v blízkosti skladu, aby farmářům umožnili dosáhnout optimální vlhkosti a uchovali kvalitu šálku, která by se jinak ztratila.

Na podzim roku 2022 bylo Peru vybráno jako první země původu, u níž Falcon Coffees v rámci projektu Carbon Project začali provádět hloubkový terénní výzkum emisí uhlíku na úrovni farem. (https://www.falconcoffees.com/beginning-the-knowledge-transfer-project/)

Od konce října budou pokračovat ve školení farmářů o osvědčených postupech při aplikaci hnojiv a také budou producentům pomáhat při diverzifikaci odrůd na jejich farmách.

Vzhledem k tomu, že společnost Falcon Coffees kontroluje dodavatelský řetězec od farmáře až ke dveřím farmáře, jsou tyto kávy způsobilé pro jejich značku Blueprint Project, kde mohou poskytnout údaje o ekonomické transparentnosti každé domácnosti, která vám poskytla zakoupenou kávu.

---------------------

Pražíme kávu 3x týdně, takže se k vám dostane vždy čerstvě upražená. Pražíme vlastní kávu už od roku 2019 v Silůvkách na Moravě.

Doplňkové parametry

Kategorie: Ostatní kávy a směsi
Druh: 100% arabica
Země původu: Peru, Papua Nová Guinea
? Pražení: Střední (espresso)
Zpracování: Promyté, naturální
Chuťový profil: čokoláda, Třešně, Pomeranč, Jahody

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: