BRAZÍLIE Jabuti
Kód: 116



Detailní popis produktu
Minulý rok jsme od Rafaela měli kávu nazvanou Brazílie Bonbon a protože vám tak chutnala, tak jsme od něj opět rádi vzali další skvělý lot. Jmenuje se Jabuti, což je odvozené od rostliny nazvané jabuticaba, která plodí velké bobule podobné borůvkám. Sám Rafael nazval tento lot jako „jabuticaba jam“ neboli džem z jabuticaby.
Tento lot odrůdy CATUCAÍ 2SL je zpracován metodou dvojité fermentace a naturálně. Po mechanickém sběru a vytřídění pomocí floatingu byly kávové třešně fermentovány 36 hodin aerobně „nasucho“. Tedy v celých třešních volně na vzduchu. Pak, aby teplota příliš nevzrostla, byla káva prudce zchlazena studenou vodou – proběhl tzv. termální šok. Následovala druhá fermentace – po dobu 122 hodin byly třešně fermentovány anaerobně a taktéž bez vody. Po této době přišel na řadu další termální šok, odstředění a sušení po dobu 25 dní.
Něco o farmě a farmáři
Káva pochází od farmáře Rafaela Vinhala, který vlastní dvě farmy Fazenda Estrela a Fazenda Recanto a rád experimentuje při zpracování kávy.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva |
---|---|
Druh: | 100% arabica |
Země původu: | Brazílie |
Zpracování: | Experimentální – dvakrát fermentované naturální |
Chuťový profil: | Grep, Borůvkový džem, Tmavé bobule |
Farma: | Fazenda Estrela a Fazenda Recanto |
Oblast: | Cerrado Mineiro |
Odrůda: | Catucaí 2SL |
Nadm. výška: | 960 – 1040 m n. m. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.