Peruánská orchidej

Kód: 339/250/ST 339/500/ST 339/100/ST 339/250/SV 339/500/SV 339/100/SV Zvolte variantu
299 Kč 568 Kč 1 106 Kč 299 Kč 568 Kč 1 106 Kč od 299 Kč 267 Kč bez DPH 507 Kč bez DPH 988 Kč bez DPH 267 Kč bez DPH 507 Kč bez DPH 988 Kč bez DPH od 267 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Váha
Pražení ?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí
Možnosti doručení

Velice komplexní káva, ve které při každém doušku objevíte něco nového. Vyniká aciditou sušeného ovoce, jahod a omámí vás vůní jasmínu nebo růže.

Proč zrovna „orchidej“? Protože káva pochází z farmy zvané v překladu „Orchidej“ a také proto, že káva vyniká tóny květin.

Detailní informace

4 roky na trhu
Pražíme pro vás
už čtyři roky skvělou kávu
Dodání
Doprava zdarma
při objednávce nad 1000 Kč/43 euro
Dárek zdarma
Dárek zdarma
při objednávce víc jak 2 kg kávy
Odesílání do 48 hodin
Odesíláme do 48 hodin
od objednání kamkoliv

Detailní popis produktu

Farma: La Orquídea
Oblast: Lonya Grande
Odrůda: Geisha, Bourbon
Nadm. výška: 1750-2150 m n. m.
Sklizeň: 2023
Importér: Nordic Approach

O FARMÁŘI

Tuto kávu produkuje Litman Diaz Campos na své farmě La Orquídea.

Litman Díaz pěstuje výběrovou kávu na náhorní planině v oblasti Lonya Grande, konkrétně ve vesnici Guamboya. Jeho farma La Orquídea se nachází v nadmořské výšce od 1750 do 2150 m n. m. a v současné době se rozkládá na 2 hektarech určených k pěstování kávy. V současné době připravuje založení školky s cílem rozšířit produkci o další 2 hektary se zaměřením na odrůdu Geisha.

Farma La Orquidea, pojmenovaná podle květu orchideje, je obklopena rozsáhlými panenskými lesy, které slouží jako zdroj vodních pramenů. V horní části pozemku se nachází rozmanitá flóra, včetně orchidejí (národní rostlina Peru), a fauna, například andský kohout skalní (národní pták Peru).

Kromě pěstování kávy se pan Litman aktivně věnuje chovu hospodářských zvířat a včelařství. Rodina Díaz Campos každoročně rozšiřuje své pozemky a ve všech projektech se zaměřuje na ochranu vody a životního prostředí. Na rok 2024 plánuje nové experimenty ve zpracování kávy, a proto se v budoucnu můžeme těšit i na jiné než čistě promyté kávy. 

Zpracování kávy

V La Orquídea sklizeň probíhá od července do listopadu.

Ruční a selektivní sběr pouze zralých třešní. Fermantace probíhá 20 hodin v třešních a po následném vyloupání zrnka v pergamenu fermentují dalších 16 hodin. Káva se poté suší pomalu přibližně 30 dní.

---------------

Pražíme kávu 3x týdně, takže se k vám dostane vždy čerstvě upražená. Pražíme vlastní kávu už od roku 2019 v Silůvkách na Moravě.

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Druh: 100% arabica
Země původu: Peru
? Pražení: Střední (espresso), Světlé (filtr)
Zpracování: Promyté
Chuťový profil: Květiny, Švestka, Jahody, Sušené ovoce

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: