Jablka v rumu z Hondurasu

Kód: 291/250/ST 291/500/ST 291/100/ST 291/250 291/500 291/100 Zvolte variantu
280 Kč 530 Kč 1 030 Kč 280 Kč 530 Kč 1 030 Kč od 280 Kč 250 Kč bez DPH 473 Kč bez DPH 920 Kč bez DPH 250 Kč bez DPH 473 Kč bez DPH 920 Kč bez DPH od 250 Kč bez DPH
Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Zvolte variantu
Váha
Pražení ?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí

Prodej byl ukončen

Supr šťavnatá naturálka s rumovou dochutí. Zelená káva v pytli voní nádherně jako oloupané čerstvé jablko. :-) Jablečná acidita se krásně promítá jak do chuti, tak vůně namletého zrna. Chuť kávy je pak zakončená jemnou rumovou dochutí - super kafe na zimu.

Detailní informace

4 roky na trhu
Pražíme pro vás
už čtyři roky skvělou kávu
Dodání
Doprava zdarma
při objednávce nad 1000 Kč/43 euro
Dárek zdarma
Dárek zdarma
při objednávce víc jak 2 kg kávy
Odesílání do 48 hodin
Odesíláme do 48 hodin
od objednání kamkoliv

Detailní popis produktu

Farma: Norma Iris
Oblast: Los Limos, Corquin, Copan
Odrůda: Parainema
Nadm. výška: 1300 m n. m.
Importér: Falcon Specialty

Norma Iris Fiallos vlastní farmu San Rafael, která se nachází v oblasti Los Limos v Corquinu v Copanu. Norma patří mezi nejinovativnější producenty v této oblasti, pěstuje širokou škálu různých odrůd, včetně bourbon, catuai, maragogype a parainema. Farma je zasazena do borového lesa, který výrazně okyseluje půdu, což kávě dodává velmi jedinečný chuťový profil. Káva se pěstuje výhradně ve stínu a produkční plocha představuje jen zlomek celkové plochy.

Producenti obdrží za své mikroloty přibližně 70 % ceny FOB.

Veškeré zpracování mikrolotu probíhá v mlýně Aruco, aby se proces centralizoval a pro jeho větší kontrolu a vytvořily se jednotné postupy, ale také aby se snížilo riziko pro producenty. Mlýn se nachází v nadmořské výšce 800 metrů, což poskytuje sušší a stabilnější klima pro sušení kávy ve srovnání s farmami, kde může být počasí méně předvídatelné.

Káva se dodá do mlýna, kde se posoudí kvalita kávových třešní a rozhodne se o způsobu zpracování kávy v závislosti na volném prostoru a na tom, co již producent vyprodukoval. Třešně se očistí a promyjí a poté se propláchnou, aby se odstranily všechny nezralé kusy.

Poté se káva převeze na lůžka, kde se suší 20 až 30 dní v závislosti na počasí, kde se otáčí každou hodinu, aby se dosáhlo rovnoměrného sušení.

Pražíme kávu 3x týdně, takže se k vám dostane vždy čerstvě upražená. Pražíme vlastní kávu už od roku 2019 v Silůvkách na Moravě.

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Druh: 100% arabica
Země původu: Honduras
? Pražení: Střední (espresso), Světlé (filtr)
Zpracování: naturální
Chuťový profil: čokoláda, Jablko, Jahody, Mango, Rum
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
PS Avatar autora | 11.1.2024
Výborná káva. Udělaná na filtru ideálně rozvine celou paletu chutí. Žena preferuje espresso a vůbec nechápala, že jde z filtru dostat takový boží pití :)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: