Kolumbie Maracuyá - Dalia Gold edition

Kód: 224/250 224/500 224/100 Zvolte variantu
409 Kč 788 Kč 1 547 Kč od 409 Kč 356 Kč bez DPH 685 Kč bez DPH 1 345 Kč bez DPH od 356 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Váha
Pražení ?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí

Tato káva je něco, co můžete ochutnat jen velice zřídka! Díky experimentálnímu zpracování v chuti i vůni ucítíte výbuch marakuji Jde o první, kterou jsme díky tomu zařadili do zlaté edice, tzv. Dalia Gold edition.
Během fermentace byla ke kávě přidaná totiž sušená marakuja. Je to opravdu jízda a něco úplně jiného, než na co jste zvyklí!
Poznámka: vzhledem k povaze kávy tuto kávu nepražíme vůbec na espresso.

Detailní informace

4 roky na trhu
Pražíme pro vás
už čtyři roky skvělou kávu
Dodání
Doprava zdarma
při objednávce nad 1000 Kč/43 euro
Dárek zdarma
Dárek zdarma
při objednávce víc jak 2 kg kávy
Odesílání do 48 hodin
Odesíláme do 48 hodin
od objednání kamkoliv

Detailní popis produktu

Farma: Finca El Placer
Oblast: El Eje Cafetero, Quindio
Odrůda: Castillo
Nadm. výška: 1544 m n. m.

O FARMĚ A PROCESECH

Farma Finca El Placer patří Sebastiánu Ramírezovi, čtvrté generaci pěstitelů kávy. Rodinnou farmu vede více než deset let. Sebastián používá suché, promyté i polopromyté procesy zpracování kávy a všechny odrůdy procházejí karbonickou macerací. Na farmě se snaží minimalizovat spotřebu vody, takže od klasických promytých procesů se na farmě ustupuje. Ve své snaze maximalizovat chuťový potenciál každé odrůdy dělá Sebastián krok vpřed tím, že se snaží zachovat co největší část kávových třešní během fermentace.

Farma El Placer znamená „Potěšení“, což je trefný název Sebastiánových káv a jeho experimentálních způsobů zpracování. Nachází se v oblasti Quindío ve výšce 1500 – 1744 m.n.m.

Zpracování kávy

Ruční výběr – Ze stromu se ručně sbírají pouze zralé třešně. Výběr pokračuje ponořením celých třešní do nádrží s vodou a odstraněním plovoucích zrn (flotes). Tím zaručuje, že proces fermentace podstoupí jen ty nejlepší třešně. Nakonec kávové třešně ještě ručně třídí, aby se zaručilo nejlepší selekce kávy. Na začátku každého procesu se třešně uzavřou do 200litrových plastových nádob naplněných CO2 (oxid uhličitý). Dochází tedy ke karbonické maceraci třešní.

Fáze zpracování honey metody může trvat několik hodin. Skládá se z dvojité fermentace . V první jsou třešně částečně rozmělněny, přičemž zůstává šťavnatá dužina. Následuje karbonická macerace v plastových tancích. Poté se káva částečně promyje a znovu se karbonicky maceruje. V průběhu fermentace se pečlivě sleduje hladina pH a teplota. Nakonec se káva suší na Afrických postelích (tzv. Marquesinas). Proces sušení trvá až 30 dní nebo dokud nedosáhne požadované vlhkosti a to mezi 10 % a 12 %.

Naturální (suchý) proces zpracování je jednorázový proces fermentace, který může trvat až 700 hodin v závislosti na požadované chuti a celkovém profilu, kterého chce Sebastian dosáhnout. Fermentují se svojí vlastní dužinou. Poté se káva suší, stejně jako u ostatních procesů až 30 dní. Následuje odslupkování a správné uskladnění kávy do jutových pytlů, aby se chutě stabilizovaly.

Pražíme kávu 3x týdně, takže se k vám dostane vždy čerstvě upražená. Pražíme vlastní kávu už od roku 2019 v Silůvkách na Moravě.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: