BRAZÍLIE Três Pontas
Kód: 77/250 77/500 77/100 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Farma: Mnoho farem
Oblast: Carmo de Cachoeira, jižně od Minas Gerais
Odrůda: směs odrůd
Nadm. výška: 900 – 1100 m n. m.
Importér: Falcon Coffees
Původ kávy
Družstvo Cocatrel, které vyprodukovalo tuto kávu, bylo založeno v roce 1961 v Três Pontas a v současnosti je druhým největším družstvem v Brazílii. Do družstva je zapojeno více než 6 000 členů a má 11 různých výkupních míst v celém regionu. Všechny kávy jsou při dodání elektronicky označeny a zaznamenány pomocí jedinečného QR kódu, který umožňuje úplnou sledovatelnost všech káv, aby farmáři přesně věděli, kde se jejich káva nachází. Více než 50 % členů družstva pěstuje kávu na pozemcích o rozloze menší než 10 ha. Falcon Coffees, náš importér, spolupracuje s pobočkou družstva Cocatrel Direct Trade, která se snaží získávat ty nejlepší kávy a propagovat je pro své členy.
Název kávy
Falcon Coffees tuto kávu nazvali původně Caixa De Fruta, což v překladu znamená "krabice ovoce". Jde o směs káv složenou převážně z jedné konkrétní oblasti zvané Carmo De Cachoeira. Káva byla takto pojmenovaná pro svůj profil červeného ovoce a krémové mléčné čokolády týmem cuppingu v laboratoři Cocatrel Direct. Káva musí mít čistý profil a při hodnocení získat více než 83 bodů.
Zpracování kávy
Všechny kávy, které jsou součástí této směsi, se suší ve statických boxech, což jsou 1 m hluboké boxy s kapacitou pro 15 000 litrů třešní, což odpovídá 25-30 pytlům zelené kávy. Boxy mají ve spodní části větrací mřížku, která umožňuje cirkulaci vzduchu zespodu nahoru přes sušící se kávu. V různých hloubkách jsou umístěny dva teploměry, které zajišťují bezpečnou teplotu, která musí být méně než 40 °C. Tyto boxy se označují jako statické, protože káva zůstává v těchto boxech bez pohybu a během sušení se neotáčí ani nepřevrací. Po usušení se káva nechává přibližně 1 až 2 týdny odpočívat, než se pošle do suchého mlýnu, kde se odstraní vnitřní slupka zvaná pergamino. Tato metoda umožňuje získat ovocnější a výraznější chuťové profily, než na jaké jsme zvyklí od běžných naturálně zpracovaných brazilských káv.
Pražíme kávu 3x týdně, takže se k vám dostane vždy čerstvě upražená. Pražíme vlastní kávu už od roku 2019 v Silůvkách na Moravě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva |
---|---|
Druh: | 100% arabica |
Země původu: | Brazílie |
? Pražení: | Střední (espresso) |
Zpracování: | naturální |
Chuťový profil: | Krémová mléčná čokoláda,, Třešně |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.