Fresco coffee by PiERRE

Kód: 411/250 411/100 Zvolte variantu
210 Kč 750 Kč od 210 Kč 188 Kč bez DPH 670 Kč bez DPH od 188 Kč bez DPH
Vyprodáno Vyprodáno Zvolte variantu
Váha
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí
Pražení
Možnosti doručení

Káva byla vyprodána

Bohatá čokoládová a oříšková chuť s nádechem grepu. Tato káva vám poskytne dokonalý zážitek v každém šálku a budete si ji užívat den co den. Jde o směs 80 % brazilské kávy a 20 % kolumbijské kávy.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Brazílie

Farma: Fazenda Salto
Oblast: Carmo da Cachoeira, Sul De Minas
Odrůda: Yellow Catucai
Nadm. výška: 1230 m n. m.
Importér: Falcon Coffees

Původ kávy

Fazenda Salto patří rodině Reisů již 38 let. Dr. Fabio Reis, který vystudoval a pracoval jako lékař, má kávu jako nit svého života od mládí, vždy k němu promlouvala.
Fazenda Salto je farma o rozloze 800 hektarů, kterou spravuje Fabio a jeho synové André a Juca. Vždy se snaží produkovat kvalitní kávu a usilují o dokonalost. Fabio si je vždy vědom důležitosti udržitelnosti, životního prostředí a sociálních otázek i na farmě. Přijali vznik výběrové kávy tím, že investovali do moderních technologií a postupů. Na farmě instalovali nové statické sušící boxy a také vybudovali stabilní vyvýšené záhony pro produkci vysoce kvalitních šarží. Mapují farmu a přidělují různé šarže různým procesům, přičemž vždy usilují o dosažení co nejlepšího výsledku v šálku.
Tento suše zpracovaný lot byl sklizen strojově a poté rozdělen podle hustoty a zralosti, přičemž byly vybrány zralé třešně. Káva se pak sušila na terasách a pravidelně se obracela, dokud nedosáhla vlhkosti 11,35 %. Káva poté odpočívala 10 dní v dřevěných silech, než byla pomleta, zabalena do pytlů a odvezena do družstva.

Kolumbie

Farma: Dilver Rivera Muelas
Oblast: Piendamo, Cauca
Odrůda: Castillo
Nadm. výška: 1740 m n. m.
Importér: Falcon Coffees

Původ kávy

Product kávy Dilver Mueslas vlastní malou farmu El Hermano. Kávou se zabývá celý život a členem ACC je již šest let od jejího založení. Tato farma se nachází v nadmořské výšce 1740 m n. m. a má 2,4 ha půdy pro pěstování kávy Bourbon, caturro a castillo.
Tato naturálně (suše) zpracovaná šarže prochází 48hodinovou fermentací v tanku a poté se suší v sile při teplotě 28 stupňů Celsia. Sušení se na 16 hodin přeruší a teplota se zvýší na 37 stupňů, dokud se nedosáhne 20% vlhkosti.
Další fermentace probíhá v uzavřených plastových sudech po dobu 24 hodin, poté se použije parabolické sušení, aby se dosáhlo vlhkosti 10 %.

Asociación de Caficultores del Centro del Cauca por la Paz

Družstvo ACC (Asociación de Caficultores del Centro del Cauca por la Paz) je nezisková organizace, která vznikla v roce 2016 v Piendamu v provincii Cauca. Cílem sdružení bylo vždy zlepšovat kvalitu kávy, a to po celou dobu od pěstování až po prodej, přičemž zlepšení těchto aspektů bude mít sociální dopad na region. Zlepšení blahobytu farmářských rodin, péče o životní prostředí a snaha o nalezení klidu na jejich území.

ACC sdružuje 77 sdružení s průměrnou rozlohou 1,5 hektaru půdy, která se nacházejí v nadmořských výškách od 1 700 do 2 100 metrů nad mořem, přičemž každý člen, který se k nim připojil, je přesvědčen o síle sdružení, jejichž hlavním cílem je boj proti chudobě a sociálním konfliktům v regionu. Sdružení pomáhá svým členům s obchodními strategiemi a technologiemi souvisejícími s pěstováním. Každý člen má však možnost rozhodnout, jakým způsobem zpracuje svou kávu pomocí inovativních fermentací.

Kávové odrůdy, které členové pěstují, jsou castillo, cenicafé, tabi, bourbon, caturra a colombia.

Většina sušení se provádí parabolickými a mechanickými metodami. Sdružení má sklad (ne vlastní - pronajatý) v Piendamu, vedle nákupního centra kávy. V tomto objektu se nachází kávová laboratoř, která má veškeré vybavení potřebné pro výběr kávy a kalibraci - provádí ji společnost Q-Grader. Až se rozrostou, chtějí si vybudovat vlastní sklad a sídlo.

--------------

Pražíme kávu 3x týdně, takže se k vám dostane vždy čerstvě upražená. Pražíme vlastní kávu už od roku 2019 v Silůvkách na Moravě.

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Druh: 100% arabica
Země původu: Brazílie, Kolumbie
? Pražení: Střední (espresso)
Zpracování: naturální
Chuťový profil: čokoláda, oříšky, Grep

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola