Kolumbie Claudia
Kód: 555/250/ST 555/500/ST 555/100/ST 555/250/SV 555/500/SV 555/100/SV Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Farma: PROVIDENCIA Y SANTA BARBARA
Oblast: Cundinamarca
Odrůda: TABI – COLOMBIA – CASTILLO
Nadm. výška: 1875 m n. m.
Importér: Chicas Industry
Sklizeň: 2025
Původ a sklizeň
Káva se přijímá v místě zpracování, přičemž se předtím vyberou ta nejlepší zralá zrna. Doba mezi sklizní a promytím zrn je 5 hodin. Tím proběhne oddělení slupky od zrn. Poté se provádí další selekce zrn. K odstranění dužiny a promývání kávy se používá systém Ecomill – velké mechanické nerezové tanky s centrifugou.
Fermentace trvá 14 hodin a probíhá za sucha. Na konci fermentace se opět vybírají nejlepší zrna, která jsou následně převezena k sušení na slunci na africké posteli po dobu 360 hodin a poté procházejí 24 hodin mechanickým sušením ve vertikálním silu.
Pro skladování lotů se používá vak Grain Pro, ve kterém se káva ponechává maximálně 150 dní.
Farma Providencia y Santa Barbara
Tato farma má již 10 let zkušeností s pěstováním výběrové kávy. Jsou šetrní k životnímu prostředí a mají více než 200 voskovníků quindijských – symbolického stromu Kolumbie. Pracovní síla pochází z místní oblasti, což z nich činí zdroj pokroku a pracovních míst.
Na rozdíl od běžných kolumbijských pěstitelů produkují na farmě především typické odrůdy, které dávají jemnější a vyváženější šálek. Farma se nachází ve velmi vysoké nadmořské výšce (1800–2000 m n. m.), což zajišťuje dostatek stínu a umožňuje sušení kávy na slunci.
V produkci máme 16 000 rostlin a věříme, že brzy dosáhneme výrobní kapacity 7 tun kávy v pergaminu ročně.
Pražíme kávu 3× týdně, takže se k vám dostane vždy čerstvě upražená. Pražíme vlastní kávu už od roku 2019 v Silůvkách na Moravě.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Výběrová káva |
|---|---|
| EAN: | Zvolte variantu |
| Druh: | 100% arabica |
| Země původu: | Kolumbie |
| ? Pražení: | Střední (espresso), Světlé (filtr) |
| Zpracování: | Promyté |
| Chuťový profil: | Čokoláda, Grep, Kakao, Žlutý meloun, Červený pomeranč |
| ? Acidita: | Střední |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.




