Připravujeme - NIKARAGUA Agua Sarca

Kód: 246/501 246/503 246/505 246/502 246/504 246/506 Zvolte variantu
274 Kč 518 Kč 1 006 Kč 274 Kč 518 Kč 1 006 Kč od 274 Kč 238 Kč bez DPH 450 Kč bez DPH 875 Kč bez DPH 238 Kč bez DPH 450 Kč bez DPH 875 Kč bez DPH od 238 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Zvolte variantu
Váha
Pražení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí

Káva 8. 9. dorazila, máme upražené testovací dávky, ochutnáme a necháme vytisknout štítky, odhadem kolem 20. 9. by mohla být v prodeji.

Detailní informace

4 roky na trhu
Pražíme pro vás
už čtyři roky skvělou kávu
Dodání
Doprava zdarma
při objednávce nad 1000 Kč/43 euro
Dárek zdarma
Dárek zdarma
při objednávce víc jak 2 kg kávy
Odesílání do 48 hodin
Odesíláme do 48 hodin
od objednání kamkoliv

Detailní popis produktu

Farma: Isacio Javier Albir
Oblast: Dipilto, Nueva Segovia
Odrůda: Maracaturra
Nadm. výška: 1350 m n. m.
Importér: Falcon Coffees

Původ kávy

Agua Sarca, krásná kávová plantáž v srdci Nueva Segovia, Ocotal - Las Manos, Dipilto. Farma, kterou vlastní Isacio Javier Albir Vílchez, je svědectvím dědictví a lásky ke kávě, které se v jeho rodině předává již více než 30 let.

Farma se rozkládá v nadmořské výšce 1 200 až 1 400 metrů nad mořem, má rozlohu 76 hektarů a pěstuje se na ní několik odrůd kávy včetně Caturra, Catuaí Amarillo, Catuaí Rojo, Maracaturra, Ovata, Parainema, Marcelleza a Geisha. Kávovníkům se daří v písčité půdě, jejíž kořeny čerpají bohaté živiny a výsledkem jsou zrna plná chuti. S průměrným výnosem 18 centrimetrů (1800 kg) pergamenu z hektaru je Agua Sarca významným přínosem pro místní kávovou ekonomiku.

Farma zaměstnává 25 stálých pracovníků, přičemž během sezóny sklizně, která obvykle trvá od listopadu do března, se tým rozšíří na 85 pracovníků. Při pěstování kávy dodržují ekologické postupy. Stromy jsou pravidelně prořezávány pro lepší výnos, hnojeny pesticidy s nízkou intenzitou a kombinací organických a minerálních hnojiv. Tým je vyškolen tak, aby sbíral pouze ty nejzralejší kávové třešně, čímž je zajištěno zachování kvality po celou dobu procesu.

Tento konkrétní pozemek o rozloze 14 hektarů se nachází v nadmořské výšce 1350 metrů a produkuje odrůdu Maracaturra.

Zpracování kávy

Po sklizni se třešně vyplavují, zbavují se slupek a nechávají se 18 až 24 hodin fermentovat, poté se čistí čerstvou vodou. 

Káva se pak suší na afrických lůžkách v mikrotunelích, aby se nedotýkala země. Po vysušení se káva skladuje v nových plastových pytlích ve specializovaném prostoru ve skladu.

Když je káva připravena k vývozu, je při vlhkosti 11 až 11,5 % sundána z teras, uskladněna a měsíc odpočívá. Poté se omele a zabalí do pytlů Ecotact a jutových pytlů s příslušným ICO.

Něco o farmě

Problémy, kterým farma čelí, jsou stejné jako u mnoha producentů kávy na celém světě. Klimatické změny vedly ke zvýšení nákladů na produkci a spolu s omezenými zdroji a nedostatkem financí činí z produkce kávy složitý úkol. Odolnost společnosti Agua Sarca a jejího týmu je však drží při životě. Mezi plány do budoucna patří zdokonalení systému mokrého mletí s cílem optimalizovat provoz a nadále dodávat jejich vysoce kvalitní kávu.

Káva v Agua Sarca je placena na základě kvality, což znamená, že čím vyšší je kvalita zrn, tím více farmář vydělá. To je motivuje k tomu, aby se neustále zlepšovali a soustředili se na produkci co nejlepší kávy.

V Agua Sarca se nepěstují žádné jiné plodiny. Je to čistá oddanost kávě, která činí Agua Sarca výjimečnou, dědictví předávané z generace na generaci a pečlivě připravené v každém šálku.

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Druh: 100% arabica
Země původu: Nikaragua
Pražení: Střední (espresso), Světlé (filtr)
Zpracování: Promyté

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: