Ochutnávka (cupping) našich káv

Kód: 170/29.
50 Kč 45 Kč bez DPH
Skladem (2 ks)
Datum konání
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Detailní informace

Pět let na trhu
Pražíme pro vás
už pět let skvělou kávu
Dodání
Doprava zdarma
při objednávce nad 1000 Kč/43 euro
Dárek zdarma
Dárek zdarma
při objednávce víc jak 2 kg kávy
Odesílání do 48 hodin
Odesíláme do 48 hodin
od objednání kamkoliv

Detailní popis produktu

Dříve jsme cupping dělávali pouze nárazově když nám přišla nějaká nová káva, ale díky vašemu vzrůstajícímu zájmu z toho uděláme opakující se událost, děkujeme! :) Vždy máme v nabídce aspoň 4 výběrové kávy, které stojí za to ochutnat a nabídka se často mění, takže věřím, že i každý měsíc najdete na stolu trošku něco jiného. Povíme si něco málo o kávách, nameleme, ovoníme a nakonec ochutnáme. Celý postup cuppingu je následující:

  • Vezmeme misku o objemu cca 180 ml a nameleme do ní 11 gramů hrubě namleté kávy
  • Přivoníme k namleté kávě, nejlépe v krátkém sledu pak i k ostatním namletým kávám, takto dostanete nejlépe možnost srovnání
  • Zalejeme kávu vodou až po okraj misky
  • Zhruba ve druhé minutě opět k této zalité kávě přivoníme, dá nám to opět ideu o tom, jaká káva je
  • Ve čtvrté minutě vezmeme lžičku a prorazíme krustu, která se utvořila ze zalité kávy v misce. Vyline se hodně aroma zpod krusty, opět nám to dotvoří trošku obrázek o kávě
  • Posbíráme z hladiny pěnu ve které plavou prachové částice kávy, pěna s těmito částmi je příliš hořká a zkreslila by nám dojem o kávě
  • Počkáme do cca dvanácte minuty a kávy ochutnáváme. Lidský jazyk není stavěný na horké teploty, nedokáže v horkých teplotách rozlišovat chutě, proto se musí čekat, než káva zchládne

Odhadovaná doba cuppingu je 1 hodina a kvůli malé velikosti kavárny omezeno na 5 lidí.

Místo konání: Kavárna Dalia Coffee, Anenská 175, Silůvky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: